www.psychotherapiemiddelburg.nl


Mijn naam is Dennis Roseboom en ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut. Je kunt in mijn praktijk terecht voor hulp bij angstklachten, stemmingsklachten, traumaklachten, zelfbeeldproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk evidence- based, doelgericht en volgens de GGZ-standaarden. Als behandelaar los ik geen problemen voor je op, maar help ik je om dingen anders te zien, gevoelens te verwerken, of moeilijke situaties anders aan te pakken. Dit kan door te oefenen met een andere kijk op bepaalde zaken, bewustwording van gevoelens en behoeften, of het aanleren van ander gedrag. Je kunt ook meer inzicht krijgen in de dynamiek tussen jou en de mensen in je omgeving. Psychotherapie stimuleert je om verschillende kanten van jezelf te ontdekken en te benutten voor een gezond leven.

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring, opgedaan op diverse werkplekken. Mijn loopbaan begon in de revalidatiezorg in Noord-Holland, maar al snel maakte ik de overstap naar de GGZ. In 2005 volgde ik de tweejarige postdoctorale GZ-opleiding. Na deze opleiding combineerde ik mijn werk bij een grote GGZ instelling Noord-Holland met een vrijgevestigde praktijk in Amsterdam. In 2011 verhuisde ik naar Zeeland, waar ik ruim tien jaar in een grote GGZ instelling op verschillende afdelingen en met diverse doelgroepen werkte. De laatste jaren richtte ik mij vooral op schemagerichte behandeling en traumabehandeling. In deze periode rondde ik de specialisatie opleidingen tot klinisch psycholoog en psychotherapeut af.

Na vele jaren bij grote GGZ instellingen, de laatste jaren ook specialismeleider persoonlijkheidsstoornissen, was ik toe aan nieuwe uitdaging. In juni 2024 heb ik mijn eigen praktijk gestart, psychotherapiepraktijk Middelburg gevestigd op dezelfde locatie als Jolanda en Marscha, waarmee een langgekoesterde ambitie werkelijkheid is geworden. Daarnaast geef ik les (bijscholing en nascholing) en supervisie aan vakgenoten.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van je klachten en wat nodig is om veranderingen te bewerkstelligen. Mijn werkwijze wordt vaak omschreven als betrokken, nieuwsgierig, geduldig en confronterend.

Mijn specialisaties zijn Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie en EMDR.

  • BIG geregistreerd Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut
  • Cognitief gedragstherapie
  • EMDR basis en vervolgcursus (in opleiding tot Practitioner)
  • Schematherapie
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Persoonsgerichte psychotherapie
  • Integratieve psychotherapie

info@psychotherapiemiddelburg.nl